به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران از هرمزگان، خانم سمیه احمدی طیفکانی در گفتگو با خبرنگاران ضمن گرامی داشت ایام الله دهه فجر به تشریح برنامه ها و فعالیت های انجام شده پرداخته و بیان کرد: حوزه های علمیه طبق فرمایش مقام معظم رهبری(حفظه الله) از نیروهای مسلح موثرتر بوده و به ویژه بانوان طلبه به عنوان مادر، همسر نقش مهم تری را ایفا می کنند.
استاد حوزه به اهمیت مطالعه و پژوهش برای طلاب اشاره و بیان کرد: مطالعه و پژوهش لازمه زندگی طلبگی است و تمام فعالیت های پژوهشی مدیریت استان هرمزگان برای تشویق و ورود به این عرصه به منظور تولید علم می باشد که به شدت جامعه امروز به آن نیازمند است.
استمرار برگزاری کارگاه های آموزشی
وی به برگزاری کارگاه های پژوهشی در مدارس اشاره کرده و اظهار داشت: کارگاه های پژوهشی در مدارس استان از طریق ارتباط با اساتید کشوری برگزار شده که کارگاه های مقاله نویسی، پژوهش های پیمایشی و مهارت های نرم افزاری پژوهشی از جمله این کارگاه هاست.
خانم احمدی، جایگاه پژوهشی حوزه های علمیه خواهران را قابل تقدیر دانست و افزود: رتبه ها و افتخارات پژوهشی استان هرمزگان تا حدودی قابل قبول بوده اما رضایت بخش نیست و تمام تلاش ها بر این است که طلاب و مدارس علمیه از لحاظ پژوهشی در همه زمینه ها و به خصوص در زمینه حل مشکلات جامعه به جایگاه واقعی خود دست یابد.
کسب رتبه های اول، دوم و سوم کشوری در زمینه های مختلف
وی در زمینه کسب افتخارات و رتبه های برتر مدارس علمیه استان بیان کرد: مدارس علمیه خواهران هرمزگان تاکنون رتبه های پژوهشی کشوری بسیاری کسب کردند که کسب مقام اول و دوم کشوری در چهار گروه جشنواره های مسابقات رشد، کسب رتبه متعدد سوم کشوری جشنواره علامه حلی (ره)، کسب رتبه اول کشوری در جشنواره بانوی کرامت، کسب رتبه سوم كشوري در فعالیت پايگاه هاي پژوهشي به سايت علمي مدرسه علميه الزهرا (س) بندرعباس و هم چنین کسب رتبه های برتر در جشنواره های استانی از مهمترین انهاست.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران هرمزگان به کسب سه رتبه برتر در سال تحصیلی جاری اشاره کرد و اظهار داشت: کتابدار برتر از مدرسه الزهرا(سلام الله علیها) بندرعباس، استاد راهنمای برتر از موسسه آموزش عالی فاطمه معصومه(سلام الله علیها) بندرعباس و کانون پژوهش برتر از مدرسه ریحانه الرسول قشم، سه امتیاز ویژه سال 1399 برای حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان است.
برگزاری بیش از 50 نشست، 30 کارگاه و 10 کرسی طی یک سال گذشته
وی در زمینه فعالیت های پژوهشی در ایام شیوع بیماری کرونا عنوان کرد: بیماری کرونا نه تنها فعالیت های پژوهشی خواهران طلبه را متوقف نساخت بلکه زمینه ها و بسترهای بسیاری برای برگزاری نشست ها و کارگاه های آموزشی پژوهشی به صورت غیر حضوری ایجاد کرد به طوری که بیش از 50 نشست، 30 کارگاه و 10 کرسی در یک سال گذشته در مدارس استان به صورت مجازی و در سامانه سیما، میز فعالیت های پژوهشی انجام شده است.
ثبت بیش از 1500 اثر پژوهشی اعم از کتاب، تحقیق پایانی و مقاله
استاد حوزه شرکت خواهران طلبه هرمزگانی را در فراخوان های پژوهشی کم نظیر دانست و در زمینه آمار فعالیت پژوهشی خواهران طلبه بیان کرد: هم اکنون بیش از هزار و 500 فعالیت پژوهشی از پژوهشگران استان ثبت شده است که ۲۴۰ اثر مربوط به سومین جشنواره استانی علامه حلی (ره)، بیش از ۱۸۰ مقاله پایانی از طلاب سطح ۲ و بیش از ۲۵ پایان نامه در رشته های فقه و اصول، تفسیر و کلام سطح سه و سایر آثار نیز مربوط به آثار پژوهشی همایش ها و فراخوان ها بوده که نزدیک به ۱۰ اثر از اینها تا کنون به در قالب کتاب به چاپ رسیده است.
راه اندازی نهضت پژوهش در زمینه شهدای استان
وی در زمینه آثار پژوهشی مرتبط با شهدای استان بیان کرد: مطابق با فرامین رهبری در کنگره 1500 شهید هرمزگان سال 1398 و به خاطر اهمیت نگارش آثار مرتبط با شهدای هرمزگانی، بانوان طلبه به نوشتن زندگی نامه بیش از 20 شهید هرمزگانی اقدام نمودند که علاوه بر کسب رتبه برتری، با همکاری اداره کل حفظ و نشر آثار ارزش های دفاع مقدس هرمزگان، تعدادی از این آثار به چاپ می رسد .
خانم احمدی اضافه کرد: بروز رسانی دانش ثبت کتاب در سامانه فراکاووش در 12 مدرسه استان انجام گرفت به طوری که کتابخانه الزهرا (سلام الله علیها) در این زمینه رتبه اول کشوری کسب کرد.
استاد حوزه به برگزاری نخستین كرسي نظريه پردازي با عنوان زن، مهندسي فرهنگي تمدن نوين اسلامي و گام دوم انقلاب اسلامي اشاره و تصریح کرد: این کرسی برای اولین مرتبه با همكاري دانشگاه فرهنگيان قم و مركز مديريت حوزه علميه خواهران كشور و كميته بانوان كنگره بين المللي گام دوم انقلاب در هفته زن با حضور طلاب و دانشجویان انجام شد و با توجه به نقش مهم بانوان در شکل گیری و تداوم انقلاب، حضور در چنین کرسی های نظریه پردازی و اطلاع از اندیشه های جدید در حوزه مهندسی فرهنگی راه جدیدی برای طلاب و دانشجویان برای قلم زدن در این عرصه در قالب مقاله و پایان نامه خواهد گشود.
اختصاص ساعت پژوهشی مشترک مدارس استان و سایر برنامه های آینده
وی اجرای برنامه های متنوع در راستای هفته پژوهش متناسب با شعار سال، برگزاری مجامع علمی از جمله نکوداشت علامه امینی، همایش ملی نهج البلاغه و انقلاب اسلامی و سومین جشنواره استانی علامه حلی طلاب جوان را از برنامه های دیگر این معاونت معرفی کرد و افزود: راه اندازی نشریات علمی در مدیریت استانی و مدارس تحت پوشش و سوق دادن طلاب و اساتید به قلم زدن در نشریات محلی و خبرگزاری های هرمزگان و برگزاری 2 نشست بين المللي در راستاي كنگره بين المللي گام دوم انقلاب اسلامي با حضور دانش آموختگان علوم ديني خواهر در آينده اي نزديک را از برنامه های آتی این معاونت معرفی کرد.
خانم احمدی در پایان به اختصاص ساعت پژوهش مشترک برای 12 مدرسه استان اشاره کرد و گفت: هم افزایی مدارس علمیه موجب رشد و پیشرقت بیشتر طلاب می شود که برنامه اختصاص ساعت مشترک پژوهشی به این منظور صورت گرفته و به طور جدی دنبال می شود.