بیانیه گام دوم انقلاب را باید سندی برخاسته از معارف اسلام ناب محمدی (صلی الله وعلیه وآله وسلم)ومکتب اهل بیت علیهم السلام دانست.
این سند راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی ،ریشه در بلوغ فکری،پیشرفت وعدالت،عقلانیت ومعنویت وآرمان گرایی انقلاب اسلامی داردکه هم اکنون،دومین گام از حیات طیبه ی خود را برداشته است ومی توان آن را منشوری مبتنی بر ارزش های اسلامی وساحت امت اسلامی دانست.
این بیانیه واین سند راه ،باید از سوی روحانیت وحوزه های علمیه ،تبیین گردد و به گفتمان غالب انقلاب اسلامی تبدیل شود.چرا که مفاد بیانیه ی گام دوم انقلاب ،بایدبه مطالبه ای عمومی در بافت اصلی حوزه ی علمیه بدل گردد،تاجایی که اگر انحرافی از مسیر اصلی این مطالبه ی اساسی نظام صورت گیرد،حوزه وروحانیت است که باید اعلام کند که این گفتمان ،گفتمان اسلام ناب نیست.بر این اساس باید گفت در واقع حوزه ی علمیه وعلمای دین ،صیانت گر اصلی از این بیانیه واین گفتمان اسلام ناب،خواهند بود.
این سند راه،راهبردها واستراتژدی های اساسی نظام وانقلاب ،در عرصه ی دانش وپژوهش ،اقتصاد،عدالت،مبارزه با فساد،استقلال نظام،عزت نظام اسلامی بویژه در سیاست خارجی،واخلاق ومعنویت است واین،حوزه وروحانیت است که باید در تبیین این راهبردها،نقش اساسی ایفا کند.
این بیانیه را نباید صرفا پیامی از سوی رهبر معظم انقلاب دید وبرخورد رهنمودی صرف،با آن کرد بلکه باید آن ،معامله ای یک سند توسعه وپیشرفت،یک وظیفه ی اصلی نمود که به دلیل شالوده وجوهره ی دینی این بیانیه ،حوزه وروحانیت وظیفه ی راهبردی در تبیین وصیانت آن را عهده دار است.
نباید این بیانیه را صرفاقاب کرد وروی دیوار اندیشکده ها وپژوهشکده ها قرار داد،بلکه باید مراکزی در حوزه ایجاد گرددتا به گفتمان سازی وتحکیم بنیادهای علمی وتولید بیانیهی ماموریت در این زمینه در حوزه ومراکز علمی واندیشه ای حوزوی،بپردازند.موضوعاتمهمی مانند جوانان،انقلابی بودن،معنویت واخلاق،استقلال وآزادی،مرزبندی با دشمن،اقتصاد،سبک زندگی،وتمدن سازی نوین اسلامی کلید واژه هایی هستند که حوزه ی علمیه می تواند برای نظریه پردازی هر یک از آنها ،اقدام نموده وکارگروهایی را در این زمینه تشکیل دهد